Ali morate odgovarjati na vprašanja policije?
Ali morate odgovarjati na vprašanja policije?

Video: Ali morate odgovarjati na vprašanja policije?

Video: Ali morate odgovarjati na vprašanja policije?
Video: А Вы готовы к выращиванию картошки в 2022 году? 2024, Maj
Anonim

Na vprašanje s strani policija , imaš pravico do molka. Torej, ti ne morajo odgovoriti kaj vprašanja če ti so aretirani. Če ti se odločite za pogovor z policija , izjave lahko uporabiti proti ti na sodišču. ti se lahko ustavi odgovarjanje kadar koli in vsa vprašanja sprašuje policija mora ustavi tudi.

Samo tako, ali lahko zavrnete odgovor policistu?

Ti lahko pa zanemarite oz zavrniti zahteva, da pridejo na zaslišanje - ampak policija se lahko nato odloči za aretacijo ti . enkrat ti aretirali, ti so zagotovo v policija pripor. As ti vedeti iz svojih pravic Miranda, ti lahko uveljavljate svojo pravico petega amandmaja, da molčite.

Ali morate poleg zgoraj navedenega odgovarjati na vprašanja policije v Kanadi? V Kanada , a policija častnik ne ne imeti pooblastilo, da naključno zahteva, da se posameznik ustavi in se identificira ali da odgovarjati na policijska vprašanja . Če ima uradnik utemeljene razloge, da osebi verjame vprašanje je storil prekršek, lahko policist aretira.

Nato se lahko vprašamo tudi, ali moram odgovarjati na policijska vprašanja med zastojem v prometu?

Zavrni odgovori na vprašanje . ti imeti zakonska pravica, da ne odgovarjati na policijska vprašanja . Medtem odgovarjanje na vprašanja lahko pospeši po postopku ustavitev prometa , niste zakonito potrebno odgovarjati na vprašanja , še posebej, če niso povezani z ustavitev prometa.

Ali se lahko zavrnem identifikacijo s policistom?

Splošno znano kot »stop-and- prepoznati ”, Dovoljujejo ti zakoni policija aretirati osumljence kaznivih dejanj, ki zavrniti identifikacijo sami. Ne glede na zakon vaše države, to ne pozabite policija lahko nikoli ne identificirajte se brez utemeljenega suma, da bi verjeli, da ste vpleteni v nezakonito dejavnost.

Priporočena: