Kaj v ekonomiji pomeni zgornja meja cen?
Kaj v ekonomiji pomeni zgornja meja cen?

Video: Kaj v ekonomiji pomeni zgornja meja cen?

Video: Kaj v ekonomiji pomeni zgornja meja cen?
Video: Я работаю в Частном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Maj
Anonim

Stropni stroški . A zgornja meja cene se zgodi, ko vlada zakonsko omeji, kako visoko cena izdelka je lahko. Da bi a zgornja meja cene da bi bil učinkovit, ga je treba postaviti pod ravnovesje naravnega trga. Ko a zgornja meja cene nastavljeno, pride do pomanjkanja.

Prav tako je treba vedeti, kaj je zgornja meja cen in kakšni so njeni ekonomski učinki?

Učinki od Stropni stroški Pri a cena nižji od 600 USD, morda sploh ne boste želeli dati v najem svoje hiše. A zgornja meja cene lahko povečajo ekonomsko presežek potrošnikov, ko se zmanjšuje ekonomsko presežki za proizvajalca. Spodnji cena bo povzročilo pomanjkanje ponudbe in posledično zmanjšano prodajo.

Prav tako veste, kakšen je namen zgornje meje cen? A zgornja meja cene je vsiljena s strani vlade ali skupine cena nadzor ali omejitev, kako visoko a cena se zaračuna za izdelek, blago ali storitev. Vlade uporabljajo zgornje meje cen zaščititi potrošnike pred pogoji, zaradi katerih bi lahko blago podražili.

Podobno se lahko vprašamo, kaj je primer zgornje meje cene?

Primer . Primeri od zgornja meja cene vključujejo cena omejitve bencina, najemnine, zavarovalne premije itd. v različnih državah. Razmislite o hipotetičnem trgu, katerega razporedi ponudbe in povpraševanja so navedeni spodaj: Enota.

Ali so zgornje meje cen dobre ali slabe?

Če je zgornja meja cene je postavljeno nad naravno ravnovesje cena od dobro , naj ne bi bil zavezujoč. Vendar, če je strop je postavljen pod prosti trg cena , ustvari vezavo cena pride do pomanjkanja in pomanjkanja.

Priporočena: