Ali ima kosilnica tuljavo?
Ali ima kosilnica tuljavo?

Video: Ali ima kosilnica tuljavo?

Video: Ali ima kosilnica tuljavo?
Video: Маквала Тбилиси Лезгинка 2022 Девушка Танцует Супер На Улице Руставели ALISHKA Makvala Грузинская 2024, Maj
Anonim

Ta videoposnetek podjetja Sears PartsDirect prikazuje, kako zamenjati vžig tuljava na a kosilnica . Vžig tuljava pošilja električni tok na svečko ob pravem času, da vžge gorivo v valju. Če ne imeti vsaka iskra iz vžigalne svečke, ki jo poznate, je dobra, vžig tuljava bi lahko biti kriv.

Prav tako veste, kako vžigalna tuljava deluje na kosilnici?

Ko začnete s svojim kosilnica ali majhen motor, zavrtite vztrajnik in njegovi magneti mimo tuljava (ali armatura). To ustvarja iskro. Ko motor deluje, se vztrajnik še naprej vrti, magneti pa naprej tuljava in vžigalna svečka še naprej gori glede na določen čas.

Drugič, kako naj vem, če je moja Briggova tuljava slaba? Izmerite upor v vezju, ki ste ga pravkar ustvarili. Normalno odčitavanje je od 2500 do 5000 ohmov. Vse, kar je višje ali nižje, pomeni, da tuljava je šlo slab in zahteva zamenjavo.

Torej, ali je mogoče tuljavo kosilnice popraviti?

Vžig tuljava pošlje tok na svečko, da vžge gorivo v valju. Neuspešen vžig tuljava je eden od razlogov a kosilnica ne bo začela. Če vžig tuljava ne pošilja električnega toka na svečko, ko povlečete vrv zaganjalnika, zamenjajte tuljava z nadomestnim delom, ki ga je odobril proizvajalec.

Kako preveriti tuljavo?

Edini varen način za test za iskro je uporaba orodja za preizkušanje svečk. Če tuljava sumite na težavo, izmerite tuljave primarni in sekundarni upor z ohmmetrom. Če katera koli od teh specifikacij ne ustreza, je tuljava je treba zamenjati. A tuljava ga je mogoče enostavno preizkusiti s pomočjo digitalnega impedančnega ohmmetra z močjo 10 megaomov.

Priporočena: