Kaj je malomarnost glede odgovornosti za izdelek?
Kaj je malomarnost glede odgovornosti za izdelek?

Video: Kaj je malomarnost glede odgovornosti za izdelek?

Video: Kaj je malomarnost glede odgovornosti za izdelek?
Video: Что происходит в Организме, когда утром Натощак пьешь Воду с Медом и Яблочным Уксусом 2024, April
Anonim

Malomarnost odgovornosti za izdelek se zgodi, ko dobavitelj, kot je veletrgovec, trgovec na drobno, distributer, proizvajalec ali druga stranka v dobavni verigi, postavi izdelek trgovski tok z netočnim ali neustreznim označevanjem ali proizvodnimi ali konstrukcijskimi napakami ali pomanjkljivostmi.

Kaj je torej sistem odgovornosti za izdelek?

Odgovornost za izdelke je „[a] škodo proizvajalca ali prodajalca. odgovornost za kakršno koli škodo ali poškodbe, ki jih je kupec, uporabnik ali navzoči utrpel zaradi okvare izdelek . Odgovornost za izdelke lahko temelji na teoriji malomarnosti, strogi odgovornost ali kršitev garancije."

Kakšna je razlika med odgovornostjo za izdelek in strogo odgovornostjo? Namesto da bi se osredotočili na vedenje proizvajalca (kot iz malomarnosti), stroga odgovornost trditve se osredotočajo na izdelek sama. Spodaj stroga odgovornost , proizvajalec je odgovoren če izdelek je okvarjen, tudi če proizvajalec tega ni naredil malomarno izdelek okvarjen.

Če upoštevamo to, kaj je odgovornost iz malomarnosti?

Malomarnost . Odgovornost za malomarnost je civilna in ne kazenska zadeva. Žrtev mora dokazati, da jim je obtoženec dolžan "dolžnost oskrbe", da je bila ta dolžnost kršena in da so utrpeli predvidljivo škodo ali gospodarsko izgubo zaradi malomarnost domnevno.

Kaj mora proizvajalec dokazati, da se izogne odgovornosti?

The proizvajalec se lahko le drži odgovoren kjer ni poskrbela za razumno skrb, ki jo oškodovanec mora biti sposoben dokazati.

Priporočena: