Kazalo:

Zakaj bi vžigalna tuljava počila?
Zakaj bi vžigalna tuljava počila?

Video: Zakaj bi vžigalna tuljava počila?

Video: Zakaj bi vžigalna tuljava počila?
Video: Kako zamenjati zadnji amortizer na CITROEN XSARA PICASSO (N68) [VODIČ AUTODOC] 2024, Maj
Anonim

Trdi zagon. A tuljava Slabost povzroča težaven začetek. Kar se zgodi, je a počena tuljava omogoča prodiranje vlage čez noč. Vlaga zmanjša učinek notranjega transformatorja pri pretvorbi nizke napetosti v visoko napetost. Rezultat je nezadostna poraba električne energije v svečkah, kar povzroči šibko iskro.

Kaj bi torej povzročilo razpokanje vžigalne tuljave?

Pomanjkanje zgorevanja je lahko posledica okvare vžigalne svečke, a tuljava napaka ali napaka v škornjih ali žicah, povezanih s tem cilindrom. Zelo pogosta težava vključuje vžigalne svečke. Ko se priključek na vžigalno svečko odpre ali če svečka postane nevžigljiva, napetost iz tuljava bo naraslo.

Drugič, kakšna je pričakovana življenjska doba vžigalne tuljave? Življenje Razpon. Zvezni zakon v ZDA določa, da je vžigalne tuljave in vžig modul na novih vozilih ima garancijo najmanj dve leti ali 24.000 milj, kar nastopi prej. Izolacija v vžigalne tuljave se bodo sčasoma poslabšali, a mnogi tuljave so zasnovani tako, da zdržijo 100.000 milj ali več.

V zvezi s tem, kako lahko ugotovite, ali je vžigalna tuljava slaba?

Tukaj je nekaj najpogostejših simptomov slabe vžigalne tuljave

  1. #1 - Vzvratno streljanje.
  2. #2 - Slaba poraba goriva.
  3. #3 - Napaka v vžigu motorja.
  4. #4 - Zastoj vozila.
  5. #5 - Trzanje motorja, grobo prosti tek, slaba moč.
  6. #6 - Preverite vklopljeno lučko motorja / kodo DTC.
  7. #7 – Trd zagon motorja.
  8. Vrsta tuljave CNP.

Ali vžigalne tuljave postanejo šibke?

Večina vžigalne tuljave so dolgotrajni in zanesljivi, a a šibka tuljava ti lahko biti vzrok za opustošenje pod pokrovom. Z avtomobilom ne morete nemoteno upravljati, ne da bi na vžigalne svečke vnesli visoko napetost, da bi vžgali mešanico zrak-gorivo. Večina tuljava okvare so posledica sekundarnih napak navitja.

Priporočena: