Ali lahko varovalko 30 amp zamenjate s varovalko 40 amp?
Ali lahko varovalko 30 amp zamenjate s varovalko 40 amp?

Video: Ali lahko varovalko 30 amp zamenjate s varovalko 40 amp?

Video: Ali lahko varovalko 30 amp zamenjate s varovalko 40 amp?
Video: Вега 10У 120С. Пережиток прошлого или Hi-Fi усилитель?! 2024, April
Anonim

Takole ti v napravi/napravi lahko pride do kratkega stika). To nikakor ni varno zamenjati 30A varovalko s 40A varovalko za daljše časovno obdobje. Takole ti v napravi/napravi lahko pride do kratkega stika). To nikakor ni varno zamenjati 30A varovalko s 40A varovalko za daljše časovno obdobje.

Preprosto tako, ali lahko zamenjate varovalko z višjim ojačevalnikom?

Na splošno NE. Zamenjava varovalke z višjo - amp varovalka je zelo slaba ideja in lahko vodijo do požarov. Varovalke (in odklopniki) so ocenjeni tako, da oni udari ali spotakne, preden kateri koli del vezja pride do nevarnega toka. Popravi osnovni problem in ti ne bo več pihal varovalke.

Lahko se tudi vprašate, ali lahko zamenjate 30-amperski odklopnik s 40-amperskim? Ni problema. Če ti res želim 40 amp odklopnik preverite velikost žice, ki vam ustreza 30 amp odklopnik (glej zgornji nasvet Ratchet freaka: " ti boste morali poznati premer žice vse od odklopnik do grelca. ") Če je žica #10 ti Moral bi ponovno povezati s številko 8.

Ali lahko zamenjam 30-ampersko varovalko z 20-ampersko?

Naredi ne uporabljajte a varovalko z nižjo oceno- ne postavljajte a 20 amp fues v a 30 amp vezje-ker je verjetno volja pihati prezgodaj. Nasprotno zamenjava a 20 - amp varovalka z eno ocenjeno na 30 amperov je nevaren, ker morda ne bo pihal dovolj kmalu in poškodoval električno komponento ali povzročil požar v ožičenju.

Ali lahko varovalko 30 amp zamenjam z varovalko 25 amp?

25 amp morda ne bo dovolj. Hudiča! 30 amp morda ne bo dovolj, če je v sistemu napaka. To je zelo malo verjetno lahko škodi karkoli z nižjo amp varovalka , vendar morda ne bo trajalo.

Priporočena: